Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stor etterspørsel etter norske agurker

Omsetningen av grønnsaker og poteter holder seg stabil. Det er godt salg av både poteter og lagringsgrønnsaker. Den norske forbrukeren ønsker norske agurker, og de rives bort så fort de er høstet. Det er forventet prisøkning på potet og kålrot fra kommende uke.

Agurker i plastSalget av poteter og mandelpoteter går bra. Kvaliteten på potetene er god, og målprisen øker til uken. Det er derfor forventet en prisoppgang på potet kommende uke.

Frilandsgrønnsaker
Omsetningen av løk er fremdeles stabil. Det har vært noen kvalitetsutfordringer på rødløk, men det ser ut til å stabilisere seg nå. Beholdningen av purre minker. Det har vært et ønske for produsentorganisasjonene å få solgt ut purre på samme tid over hele landet, men det kan bli utfordrende.

Salget av kålrot er stabilt, og det er god kvalitet. Importprisen har holdt seg høy, og det er anbefalt en oppgang i produsentprisen på norsk vare neste uke. Kålsalget er stabilt og godt, og prisene holder seg uforandret. Det er store prisforskjeller mellom de ulike produsentene, og det fører til en utfordrende situasjon for noteringsprisen på norsk kål.  

Gulrot har også et godt og stabilt salg, og kvaliteten holder også mål. Importprisen skaper utfordringer med prissettingen i det norske markedet, og det er variable priser. Salget av knollselleri går fremdeles bra, og kvaliteten er god. Det er en tilsvarende, om ikke enda mer utfordrende, situasjon når det gjelder prisene på knollselleri som for gulrot og til dels kål.  

Det er nesten slutt på pastinakk for denne sesongen. For de øvrige frilandsgrønnsakene er det stabilt marked, og ingen forventede endringer.

Veksthusgrønnsaker
Det er stor etterspørsel etter norske agurker i markedet. Alt som leveres til butikkene blir solgt. Produsentprisen er ventet å holde seg stabil kommende uke. Prognosene for tomater er i ferd med å bli klare nå, og det blir en økning av produksjonsarealet kommende sesong.

Økologisk
Det er et stabilt marked, både når det gjelder mengde og pris for økologiske produkter. Omsetningen av poteter øker. Det er ikke forventet noen endringer i prisene neste uke.

Kontaktperson

Mer om temaet