Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Store mengder kålrot og mandelpoteter til jul

Det er svært store mengder mandelpoteter som omsettes nå i førjulstida, og det samme er tilfelle for kålrot. Av rosenkål er også dette toppuka for omsetningen i året. Bortsett fra omsetningen av de typiske julevarene er det rolig i potet- og grønnsaksmarkedet.

Gulrot, potet, løk, rødbeter. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.comDet er meget store mengder mandelpoteter som omsettes nå i siste uka før jul. Kvantumet er nesten like stort som for vanlige poteter. Bakgrunnen er nok ikke bare julehøytiden, men også at det er mange tilbud på mandelpoteter for tiden som bidrar til et meget godt salg. Det selges både vasket og uvaskede mandelpoteter. Av vanlige poteter er omsetningen på det jevne.

Grønnsaker
For hvitkål er det noe større omsetning enn vanlig i siste uka før jul. Her forventes en prisøkning på nyåret. For rødkål er dette en av de store omsetningsukene, og kvaliteten er fin. Det ser ut til å være mindre rødkål på lager enn forventet, og flere vil være sluttsolgt rundt nyttårshelgen. Rosenkål har også toppuka for omsetning nå, og det forventes et salg på over 120 tonn denne uka. Kvaliteten i butikk er veldig bra, og med svært lite skader sammenlignet med hva som har vært enkelte år tidligere. For kinakål minker det i flere omsetningsledd, og produsentene prøver å bli ferdigsolgt med mesteparten av norsk produksjon før importen begynner for fullt.

Kvaliteten på løk er meget god, og det et stabilt marked. Løken framstår veldig bra i butikkene. For purre er det også et jevnt salg, og her forventes en prisøkning første uka i januar. Salget av gulrot øker også noe før jul, men det store rushet har en ikke merket. Kvaliteten i butikk er veldig bra, men det meldes om stor utsortering på pakkeriene. Norsk stangselleri vil trolig være i omsetning til litt ut i januar.

Veksthusgrønnsaker
Det er stor etterspørsel etter norske agurker i markedet, og det er for lite. Dette skyldes også noe omplantinger hos produsentene. Prisen er fast etter avtale, og nå er den internasjonale prisen på samme nivå som den norske.

Økologisk
Markedet for økologiske produkter holder seg jevnt og til avtalte priser. Noe av satsingen på omsetning av økologiske poteter og grønnsaker ble ikke så sterk som forventet, og det arbeides mye med å få omsetning på de varene som ble produsert. Generelt ser det ut til at salget av økologiske grønnsaker stagnerer.

Kontaktperson

Mer om temaet