Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Våronna har så smått startet

Vårjevndøgn er unnagjort og med den vårens første tegn enkelte steder i landet. Våronna er så smått i gang og det blir sådd og plantet for kommende sesong. Det er forventet en oppgang i produsentprisen for gulrøtter kommende uke.

Våronn Foto: LandbruksdirektoratetDet er et stabilt og rolig marked for poteter, men det er mer norske poteter i butikkene i år enn tidligere år, og det er mindre import av poteter. Det er en historisk høy andel av norske poteter i omsetning denne sesongen, og det er flere sorter og varianter i butikkene, og med god merking. 

Det er fremdeles mye mandelpotet av god kvalitet tilgjengelig, og det er en stabil og god omsetning.

Frilandsgrønnsaker
For løk går salget jevnt, og det er ikke ventet endringer i pris. Sannsynligvis vil det være norsk gul løk i omsetning helt frem til ny sesong, men for rødløken nærmer det seg slutten på beholdningen.

Markedet for kål er også stabilt, med god kvalitet på varene i butikk og nok kål tilgjengelig. For kålrot er markedet stabilt. Det er litt lite vare tilgjengelig enkelte steder, men det vil være mulig å finne norsk kålrot i butikkene frem til påsketider. Det suppleres med import nå, og det vil øke med importvare fremover. Selleri har et stabilt og greit marked, og det er fine varer som ligger i butikken. Det er god kvalitet også på det som ligger på lager.

Salget av norske gulrøtter går jevnt og greit. Økning i målpris kommende uke fører til en forventet oppgang i produsentprisen på 50 øre per kg. Vi kan ha norske lagringsgulrøtter helt frem til den norske buntevaren kommer på markedet.

Veksthusgrønnsaker
Det er et godt salg av norske agurker, men det er fremdeles behov for supplerende import. Hos de norske produsentene og grossistene er det stort fokus på at de norske varene skal holde god kvalitet og ha fin grønnfarge. Tomater er fremdeles helt i startgropen, men høstingen vil øke noe fremover mot norsk sesongstart.

Økologisk
Økologiske agurker er på vei inn i butikkhyllene, og per nå er det ca. 15 prosent dekning av norske økologiske agurker.  De siste tonnene av økologiske gulrøtter er pakket og sendt til butikk. Fremover mot ny norsk sesong vil det kun være importerte økologiske gulrøtter å finne. Ellers er det en jevn omsetning av norske økologiske produkter. 

Kontaktperson

Mer om temaet