Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Grøntnyheter får fast plass

Nå finner du Landbruksdirektoratets ukentlige informasjon om grøntmarkedet på en fast side på vårt nettsted. Den distribueres ikke lenger med direktoratets nyhetsbrev.

COLOURBOX2438559 (Copyright: Colourbox.com)Markedsinformasjonen fra Landbruksdirektoratet vil fortsatt publiseres hver fredag, men fra i dag må brukerne selv oppsøke siden «Ukens marked» for å få oppdatert informasjon om det norske grøntmarkedet. Her finner du også ukentlige markedsoppdateringer tilbake i tid.

Du kan søke etter «Ukens marked» på landbruksdirektoratet.no, eller gå direkte til siden, som du finner under landbruksdirektoratet.no > Produksjon og marked > Frukt og gront > Marked og pris.

Prisnoteringer, målpriser og toll
Landbruksdirektoratet har ansvaret for ukentlige prisnoteringer for poteter, frukt og grønnsaker. De største markedsaktørene sender inn informasjon om priser og omsatte mengder. Tallgrunnlaget brukes til de ukentlige prisnoteringene for poteter, frukt og grønnsaker. Informasjon om prisnoteringene publiseres hver torsdag på landbruksdirektoratet.no.

Data fra markedet er også grunnlag for å overvåke at markedsprisene for jordbruksvarer ikke overstiger jordbruksavtalens målpriser. I tillegg er dataene grunnlag for å justere tollen på varer i grøntsektoren.

Kontaktperson

Mer om temaet