Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Landbruksdirektoratets markedsseminar 2020

Den 4. mars oppsummerer Landbruksdirektoratet utviklingen i jordbruket i året som gikk. I seminaret presenteres de to årlige rapportene som ser tilbake på markedsutviklingen i norsk og internasjonalt jordbruk; Markedsrapport og Omverdenen til norsk landbruk og matindustri. En vesentlig del av seminaret vil bli viet forbrukertrender på matfronten de siste årene.

Høsting av kål (Copyright: Statens landbruksforvaltning)

 

- Klarte norsk og internasjonal jordbruksproduksjon å reise seg igjen etter den ekstremt tørre sommeren i 2018?
- Den internasjonale prisen på svinekjøtt har gått opp etter at produksjonen i Kina er vesentlig redusert som følge av svinepestutbruddet – hvordan påvirker det markedene for kjøtt i 2019?
- Den norske krona svekket seg det siste året. Hva betydde det for handelen med jordbruksvarer?
- Den ekstraordinære oppkjøpsordningen for melkekvoter er iverksatt for å redusere produksjonen slik utfasingen av eksportsubsidiene forutsetter. Så vi tilpasninger til et lavere melkevolum allerede i 2019?

Landbruksdirektoratets seminar gir et helhetlig bilde av utviklingen i jordbruksmarkedene, både i Norge og utlandet det siste året.

Sted: Landbruksdirektoratets lokaler i Stortingsgt. 28
Tid:   Onsdag 4. mars kl. 0900–1130

Registrering fra kl. 0830.

Det blir servert kaffe, te og noe å bite i!

Tema:

  • Presentasjon av de to rapportene Markedsrapport 2019 og Omverdenen til norsk landbruk og matindustri 2019
  • Forbrukertrender, en introduksjon og en paneldebatt der opplysningskontorene diskuterer mattrender og forventninger til matmarkedet framover.

Seminaret er gratis.

Vi ønsker påmelding innen 28. februar.

Du kan melde deg på seminaret her.

Kontaktperson

Mer om temaet