Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Morellene kommer

Høsting og pakking av moreller er i full gang og mengdene øker. Vil du ha norske jordbær må du jakte på dem, det er ca. 60 prosent markedsdekning nå. Høstingen av bringebær er også godt i gang. Etterspørselen etter purre er stor, det samme gjelder blomkål og brokkoli. Det er ventet en prisnedgang på nypoteter og brokkoli.

Jordbær på plante Foto: ColourboxDet er for lite jordbær både i Norge og i Europa for øvrig. Norge og de nordiske landene kan skylde på mye kaldt vær, mens i sør-Europa er det for varmt.
 
Frilandsgrønnsaker
Det er stor etterspørsel etter ny norsk purre og høstingen er i full gang, det er stor etterspørsel og utfordringen blir å vente med å høste til den er stor nok. Høsting av lagringsløken er startet, og nå skal den tørke på lager før den er klar for butikkhyllene.
 
Det er fremdeles stor etterspørsel etter blomkål og brokkoli. Blomkålen selger bedre enn planlagt, mens det for brokkoli har vært litt lite norsk vare tilgjengelig. Det er imidlertid ventet mer norsk brokkoli framover, og det er ventet en prisnedgang på brokkoli kommende uke. Hvitkål har også et godt salg og det er ventet uendret pris neste uke. Kinakål har et godt og stabilt salg over planlagt volum.

Gulrøttene holder bra kvalitet, og det er et greit og stabilt salg med jevne tilførsler. Det er tomt for lagret knollselleri, men det er ny norsk vare tilgjengelig i markedet og tilførselen vil øke fremover.
  
Isbergsalat har en stabil situasjon med noe varierende dekning rundt i landet. Det fører til litt transport av vare mellom landsdelene for å dekke hele Norge.

Veksthusgrønnsaker
Det er ventet uendret pris for agurker og tomater neste uke. Agurker har generelt høy produksjon og litt dårlig rullering i butikk. Dette fører til lagerbeholdning. Samtidig er norsk pris til produsent lavere enn importpris. For tomater er situasjonen bedre. Produksjonen er  noe lavere, og det blir ikke lageropphopning.

Poteter
Nedgang i målprisen neste uke fører til en nedgang i pris til produsent. Selv om det fremdeles er mulig å finne importert vare i enkelte butikker har det vært et godt salg av norske lagrede poteter hele våren. Importstatistikken viser også at det er importert noe mindre poteter hittil i år sammenlignet med året før.

Økologisk
Det er stort sett stabile tilførsler og priser på de økologiske produktene.

Kontaktperson

Mer om temaet