Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Nå kommer det mye norske jordbær

Neste uke kommer mye norske jordbær til butikkene, men det varme været har gitt en del små bær, og bær som er mørke i fargen.

Jordbær, nærbilde_674x279 (Copyright: Bruksrett Landbruksdirektoratet)

Salget av blomkål, sommerkål og kålrot har gått tregt i sommervarmen. Det har hittil vært lite norsk blomkål å finne i butikkene, og den som er observert er liten og vissen, og lite fristende å kjøpe. Det varme været har på den andre siden gitt godt salg av rabarbra. På produksjonssiden har det varme været ført til at sommerkålen vokser fortere enn den rekker å høstes, og mye av kålen sprekker på grunn av varmen. Brokkoli og kinakål har utfordringer med insekter, men markedene er likevel balanserte.

Det er snart tomt for norsk løk. Vårløk, buntgulrøtter og squash kommer snart til butikkene. Fjorårets knollselleri forsvinner snart fra hyllene, men det er ventet at den nye sesongen med knollselleri er i gang før det er tomt for fjorårets vare.

Veksthus
Salget av norske agurker går bra for tiden, og litt underdekning i markedet dekkes av importert vare. Salget av norske tomater er ikke like godt. Kombinasjonen av mindre salg enn ønskelig og større produksjon enn forventet, gjør at det er en del norske tomater på lager.

Frukt og bær

Neste uke er det ventet stor tilgang på norske jordbær. Det varme været har imidlertid gjort at bærene har modnet fort. Den raske modningen har gjort det utfordrende å få plukket bærene fort nok, og mye av bærene er små eller ujevne og mørke i fargen. Samtidig fins det fortsatt importerte jordbær i markedet.

Poteter
De norske nypotetene er snart i butikkene, men det er fortsatt importert potet i omløp. Fjorårets poteter er det så å si tomt for, men det er fortsatt tilgang på mandelpoteter.

Kontaktperson

Mer om temaet