Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Norske moreller til butikkene

Høstingen av moreller starter opp kommende uke, mens jordbær og bringebær øker i kvantum. Purre og sukkererter er også i startgropen. Det er ventet en prisnedgang på nypoteter, agurk og isbergsalat.

 

MorellerJordbærsalget er på vei oppover, med mye fine bær og mindre skader enn vi så forrige sesong. Mye av dette skyldes kaldt vær nå i vekstsesongen. Kaldt vær får også delvis skylden for at bærene er små i år, det er lite av de store og fine bærene på markedet. Bringebærhøstingen er godt i gang, og øker gradvis. Det ser ut til å bli en god sesong. Høstingen av moreller starter så smått opp kommende uke, men det vil være noen uker før vi får de store mengdene.

 

Frilandsgrønnsaker
Ny norsk purre er på vei mot butikkene, og det vil være purre i Rogaland til uka. På Østlandet vil det kanskje være ennå en uke eller to før vi finner ny vare i butikkene. Vårløk er det god dekning av nå.

 

Tilførslene av sommerkål er godt regulert, og det er et godt og stabilt marked. Blomkål selger bra, men det har gått rykter om ulike priser i markedet som har skapt litt uro. Vurderingen nå er at det er kontroll på salget og etterspørselen av blomkål. Omsetningen av brokkoli går greit, og den er godt tilpasset markedet. Kinakål produseres på plan, og det er en grei markedssituasjon.

 

Det leveres mye fin kålrot til butikk, men det er utfordrende at butikkene ikke rydder godt nok i hyllene. Dermed blir noe av kålroten liggende for lenge slik at kundene ikke får frisk kålrot. Det er et greit marked for både gulrot i bunt og kilospakker fra ny sesong som pakkes parallelt. Kvaliteten er god.

 

Det er forventet en prisnedgang på isbergsalat kommende uke, og deretter er det håp om å holde prisen stabil utover sommeren. Det er ellers et greit marked for isbergsalat.

 

Sukkererter er på vei inn på markedet, og er forventet å dekke Rogaland og Bergen neste uke.

 

Veksthusgrønnsaker
Tradisjonen tro er det et lavere salg av agurker i juli måned enn sommerferieperioden skulle tilsi. Det er tilstrekkelig med agurker i markedet, og det er forventet en nedgang i produsentprisen til uka. For tomater er det et tregt marked, med en noe vanskelig situasjon for salg av de runde tomatene. Det er forventet uforandrede priser kommende uke.

 

Poteter
Det er fine nypoteter i butikkene nå, men det henger fremdeles igjen noe import som gjør at salget av de norske ikke er like godt som ønsket. Det er forventet en prisreduksjon kommende uke for å tilpasse seg målprisen. Mandelpoteter av god kvalitet er fortsatt i handelen.

 

Økologisk
Det er forventet leveranser av økologisk blomkål, brokkoli og sommerkål kommende uke. Ellers er det stort sett stabile tilførsler og priser. 

Kontaktperson

Mer om temaet