Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Salg av søte moreller og bringebær

Det er tid for å spise bær og salater, og mange gjør nettopp det. Salget går tregere for grønnsaker som må tilberedes, som kål og poteter.

Frilandsgrønnsaker og poteter
Det er mye fin norsk purre å finne i butikkene nå. Purren tåler varme godt og vokser så snart den får vann.

På Østlandet og i Rogaland er det markedsdekning på blomkål, mens det er litt for lite nordover. Brokkoli møter hard konkurranse fra billig import, og det forventes en prisnedgang på 2 kr neste uke.

Det er godt salg av de knasende grønnsakene gulrøtter, neper, reddiker og stilkselleri. Middagsgrønnsakene kålrot, hvitkål og poteter selges det derimot mindre av nå i sommerferien. Både gulrot og potet ventes å gå ned i pris neste uke.

Det er fremdeles lite isbergsalat i markedet som følge av utsortering av salater med dårlig kvalitet.

Veksthus

Tollen på tomat fra EU gikk ned fra over 10 kroner til under 7 kroner per kilo onsdag 10. juli. Billig import og lavere toll fører til en lavere tomatpris neste uke. Salget av salater fra veksthus har ligget høyt den siste uka. Det er ingen nye agurknyheter å melde om nå.

Moreller-Foto-Marianne-Mork Foto: Marianne-Mork Bioforsk


Frukt og bær
Årets moreller høstes for fullt denne uken. Morellene er søte og gode, med litt varierende størrelser.  

Flere jordbærprodusenter er nå fri for jordbær på grunn av tørken i store deler av landet, og det importeres for å supplere norske bær. Årets bringebær er gode på smak, men kan ha en litt blass farge som følge av den sterke sola.

Økologisk
Neste uke kommer det økologisk nypotet på markedet for de som har ventet på det.