Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Snart tomt for norsk hvitkål

Mens lagrene av hvitkål vanligvis rekker frem til ny sesong og litt til, er det nå bare et par uker igjen til all kålen er spist opp. Høye priser de siste ukene har ført til tollnedsettelse for kål.

Årsaken til at det blir tomt for kål tidlig i år er lavere avlinger som følge av tørkesommeren i fjor. De siste ukene har prisen ligget over øvre prisgrense avtalt i jordbruksavtalen, noe som har resultert i en tollnedsettelse. Prisen for kål er høy også i Europa.

Knollselleri, gulrot, beter og pastinakk har god kvalitet og lagrer godt. Gitt at kvaliteten holder vil det være knollselleri i markedet frem til ny sesong.

Høye løkpriser fører til fortsatt tollnedsettelse på gul løk. Prisen for småløk forventes å øke neste uke.

Potet
Produsentprisen på potet øker med 15 øre neste uke som følge av oppgang i målprisen. Målprisen øker for å kompensere for lagerkostnader og høyere svinn lenger ut i sesongen.

Veksthusgrønnsaker
Agurkprisen går trolig ytterligere ned neste uke for å konkurrere med en synkende importpris.

Økologisk
Landbruksdirektoratet publiserte sin årlige rapport om produksjon og omsetning av økologiske landbruksvarer på torsdag. Rapporten viser at omsetningen av økologiske grønnsaker har gått litt ned det siste året.

Les rapporten Produksjon og omsetning av økologiske landbruksvarer her.

Kontaktperson

Mer om temaet