Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stigende løkpris

Prisen på løk settes opp over målprisen neste uke, som følge av lite løk på lager og høye importpriser.

Høy løkpris internasjonalt fører til at norske løkprodusenter kan ta ut høyere pris for det som er igjen av norsk løk. Går prisen over øvre prisgrense fastsatt i jordbruksavtalen to uker på rad, vil Landbruksdirektoratet vurdere å sette ned tollen. Hvis importprisen er høyere enn målpris vil tollen settes til 0 kr. Norsk løk regnes da som konkurransedyktig uten tollbeskyttelse. Salget av norsk purre har økt fra i fjor, noe som trolig skyldes at kvaliteten har vært god og importen dyr.

Løk, kepaløk 674x279 Foto: Landbruksdirektoratet

Det ble mye stor rødkål i år, noe som har ført til for store mengder til industri, og salg av rødkål til surkålproduksjon i Danmark. Salget av hodekål er stabilt. Rosenkålen har fin kvalitet og salget ventes å øke fram mot jul. Det har vært en del reklamasjon på kinakål den siste uka på grunn av insektangrep. Kålrotsalget øker også nå før jul.

Salget av gulrot, reddik og knollselleri er stabilt. Foreløpig holder gulrøttene veldig god kvalitet.

Veksthusgrønnsaker
Produksjonen av agurk går litt opp neste uke. Kvaliteten er veldig god og etterspørselen høy. Det omsettes for tiden omtrent 15 tonn klasetomater, noen få tonn vanlige tomater og henholdsvis 10 og 20 tonn cherrytomater og andre tomater i uka.

Potet
Potetsalget er stabilt, men det er solgt mindre mandelpoteter i år enn i fjor. Det er store variasjoner i utsortering, fra gode partier med ned i 10–15 prosent, til dårlige partier med opptil 50 prosent utsortering før pakking.

Økologisk
Omsetningen av økologiske grønnsaker endrer seg lite fra uke til uke.

Kontaktperson

Mer om temaet