Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stille før salget av poteter og grønnsaker braker løs

Markedet for poteter og grønnsaker er spesielt rolig, men det er ventet en betydelig økt aktivitet i ukene som kommer. Prisene er stort sett stabile, men omsetningen øker for enkelte produkter.

RosenkålDet er god kontroll på kvaliteten på gul og rød løk gjennom verdikjeden, men salget er veldig moderat. Blant mye fin purre i butikk forekommer det svært grove størrelser, som til og med overgår den industrien etterspør.

Kål selger på det jevne, mens prisene holder seg fortsatt i ro. Omsetningen av rosenkål øker, og det er rikelig med vare tilgjengelig. Det er markedsdekning av kinakål med bra kvalitet. Dersom kvaliteten holder, vil det være tilgang på kinakål til slutten av februar. Kålrot finnes i fin kvalitet i de fleste butikkene, men det forekommer også en del små størrelser, som skrumper inn i løpet av kort tid. Svært store kålrot finnes også.

Salget av gulrot er jevnt, og det er ventet stabile priser fremover. Forbruket av knollselleri er noe lavere enn i fjor, men det er samtidig mindre mengder på lager enn for et år siden. Lagerbeholdningen av norsk stangselleri synker fort, men produktet vil fortsatt være i salg i neste uke. Pastinakk selger på det jevne sammen med alle andre rotvekster.

Veksthusgrønnsaker
Etterspørselen etter norske agurker er større enn produksjonen, som vil ta seg noe opp fremover. Kvantum og pris er avtalt. Markedet for crispysalat er igjen i balanse, og kvaliteten er fin. Det er ventet en prisoppgang i neste uke. Produksjonen av lollosalat vil være stabil fremover.

Frukt
Norske epler er utsolgt gjennom store grossister, men er til salgs på noen gårder.  

Poteter
Markedet for poteter er veldig rolig. Kvaliteten er generelt bra, men det finnes partier og sorter med noen utfordringer, slik som sølvskurv. Mandelpoteter har stabil kvalitet, og omsetningen øker.

Økologisk
Salget av økologiske produkter har stabilisert seg på et lavere nivå enn først planlagt. Slik situasjonene ser ut nå, vil derfor noe av avlingen trolig bli solgt som konvensjonell vare. Omsetningen av gulrot øker noe, og poteter er ventet å følge etter før jul.

Kontaktperson

Mer om temaet