Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Stor etterspørsel etter norske agurker

Stadig mer importløk er å finne i butikkene, men andre lagringsgrønnsaker er fortsatt i hovedsak norske. Det er samtidig en stadig økende produksjon og etterspørsel etter norske agurker.

Agurk (Copyright: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Selv om det har vært norske agurker i beskjedent omfang tilgjengelig gjennom hele vinteren, produseres det nå for fullt. Vi er inne i den første uken med målpris på agurker for denne sesongen. Det er forventet en prisoppgang neste uke. Når det gjelder tomater er det fremdeles en stabil og planlagt produksjon.

Frilandsgrønnsaker
Det er stadig mer importløk som tar over markedet ettersom det minker med norsk løk, men det er fremdeles norsk liten løk å få tak i, både rød og gul. Importen holder ikke så god kvalitet som ønsket, og grossistene gleder seg til ny norsk sesong.

Godt salg av kål og mindre lagre fører til at det mest sannsynlig blir tomt for norsk hodekål i løpet av noen uker. Det er ventet en oppgang i prisen til produsent kommende uke. Kålrot har et jevnt og godt salg og god kvalitet. Det kan hende det blir litt knapt med vare frem mot ny norsk sesong. Knollsellerien har også et jevnt salg fra uke til uke, og den holder god kvalitet.

Gulrøttene holder fremdeles en veldig god kvalitet og det er god omsetning av gulrøtter. Det er forventet en prisoppgang til produsent neste uke.

Poteter
Selv om lagertallene viser en økning i poteter på lager i år sammenlignet med i fjor er det store kvalitetsutfordringer og stor utsortering. Grossistene er bekymret for lagringskvaliteten fremover. Det er forventet importerte nypoteter i butikkene kommende uke.

Mandelpoteter har et stabilt, men litt lavt salg sammenlignet med tidligere. Her er det også kvalitetsutfordringer og stor utsortering fra lager.

Økologisk
Det er jevn tilgang på økologiske varer. Det er ventet en økning i omsetningen også av økologiske agurker neste uke.

Kontaktperson

Mer om temaet