Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Tomatproduksjonen er i oppstart

Produksjonen av store runde tomater er i gang igjen etter vinteren, og mengdene øker fremover.

Tomat (Copyright: Colourbox.com)

Både gulrot og knollselleri holder seg godt på lager, oppnår målpris og salget holder seg stabilt.

Det er snart tomt for rødbeter og hodekål på lager. Mengdene hodekål er fremdeles høyere enn minimumsmengden, men fortsatt overnotering av pris fører til tollnedsettelse. Det samme gjelder for gul kepaløk. Rødløk har ikke målpris, og tollen vil derfor ikke bli satt ned før det er fritt for norsk rødløk, til tross for høye importpriser.

Potet
Salget av poteter har ligget stabilt mellom 8 og 900 tonn i uken de siste ukene. Produsentforeningene melder om stor utsortering fra enkelte partier. Noen partier med potet blir solgt til en lavere pris til lompebaking. Men siden produsentene da slipper å sortere ut avrenspotet, mottar de omentrent samme betaling for partiet som om det hadde gått til direktekonsum.

Veksthusgrønnsaker
Norge er nesten selvforsynt med agurk for tiden, men konkurranse fra import fører til at produsentprisen blir liggende godt under målpris også de neste to ukene. Tomatproduksjonen er også i gang, og avlingene er økende frem mot målprisperioden som starter 10. mai.

Økologisk
Det er slutt på norsk økologisk gulrot. Økologisk gulrot har kortere holdbarhet på lager enn den konvensjonelle, fordi man i økologisk produksjon ikke sprøyter mot soppangrep. Denne sesongen har holdbarheten for økologisk gulrot vært svært bra, i likhet med den konvensjonelle, på grunn av den tørre sommeren i fjor.

Kontaktperson

Mer om temaet