Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Byr på reindriftskonferanse i Trondheim

reintall (Copyright: colourbox.com)

Når det samiske folket inviterer til 100-årsfest i Trondheim, inviterer Landbruksdirektoratet og Norske Reindriftssamers Landsforbund til stor konferanse om reindriften i de neste 100 årene. Det skjer i februar.

Den store konferansen er et av mange arrangementer i forbindelse med jubileumsuken som markerer at det er 100 år siden det første samiske landsmøtet – som åpnet i Trondheim 6. februar 1917. Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL) har tatt initiativet til konferansen. Landbruksdirektoratet har fått oppdraget med å gjennomføre arrangementet.

- Dette blir en stor konferanse med deltakere fra hele reindriftsnorden – både Sverige og Finland sammen med arrangørlandet, sier administrerende direktør Jørn Rolfsen i Landbruksdirektoratet. Temaene for todagerskonferansen er «Reindriftens rett til stabile og forutsigbare arealer» og «Hvordan sikre reindriften mot tap til rovdyr?».

- Formålet er å forsøke å lete fram noen nye løsninger på disse utfordringene, sier Rolfsen.

 

Tid: 7. februar 2017 kl. 12.00 – 8. februar 2017 kl. 15.30

Sted: Hotell Scandic Lerkendal, Trondheim

Program: Blir oppdatert etter hvert som det blir klart

NorskSámegiellaEnglish
Påmeldingen er lukketDieđhanskovvi

The signing up service
is closed

Program for konferansenKonferansa programmaConference program

Konferansen går altså over to dager. Trondheim er fylt opp med arrangementer inn mot den samiske jubileumsuken. Derfor er det lurt å være rask med påmeldingen, og å bestille overnatting. Det blir mulig å melde seg på for en eller to dager – med eller uten å delta på festmiddagen den 7. februar på Trondheim Torg. For hele arrangementet inkludert festmiddagen, er det fastsatt en deltakeravgift på kr. 950. Den som bare vil delta på deler av arrangementet betaler en lavere sum inn.

Det blir innledere både fra politisk hold, forskere, forvaltningen og selvsagt mange reindriftsutøvere som hver på sin måte vil være med og legge grunnlaget for hvordan reindriften skal sikre seg tilgang på nødvendige arealer med en håndterbar rovdyrtetthet.

6. februar 2017 er det 100 år siden det første nordiske samemøtet ble åpnet. Derfor er dette datoen for den årlige samiske festdagen. Derfor samles både statsminister Erna Solberg, representanter for kongefamilien og et stort antall øvrige gjester til både festgudstjeneste og andre flotte arrangementer.

Reindriften er også svært synlig på Trondheim Torg der det vil være et stort telt med mange utstillere både av reinkjøttprodukter og samisk brukskunst.

Spørsmål om samhandlingskonferansen kan også rettes til NRL-sekretariatet

telefon: 77 69 68 20
mobil:    976 49 571
e-post: NRL

Kontakt

Siste nyheter