Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Prisutvikling på ost - august 2019

Prisen på gouda i Tyskland var relativt uforandret fra juli til august på 3,07 euro/kg. Dette er relativt likt med prisen i juli 2018. Emmenthalerprisene varierer mer fra uke til uke og gjør det vanskelig å se en entydig trend. Gjennomsnittsprisen i august var 5,71 euro/kg som er litt ned fra 5,75 euro/kg i juli.

FAOs prisindeks for meieriprodukter gikk marginalt opp med ett poeng til 194,5 poeng i gjennomsnitt i august. Prisene på ost, skummetmelkpulver og helmelkspulver gikk opp som følge av god etterspørsel. Men smørprisene falt for tredje måned på rad som på grunn av sviktende etterspørsel og utsikter til større kvanta tilgjengelig for eksport.

 Internasjonale priser - samlet oversikt

Velg et tidsrom ved å dra i de to små håndtakene!
Prisene er ukepriser. Datoen refererer til fredagen i den aktuelle uka.

Alle priser er i NOK per kg.
Internasjonale priser er omregnet til NOK ved hjelp av gjennomsnitt av daglige valutakurser fra Norges Bank for den aktuelle uken. Prisene er publiserte på www.butterkaeseboerse.de og på www.milchwirtschaft.de på basis av prisnoteringer i Tyskland. De er reelle priser fra salg fra meieri. Prisene oppgis som et intervall, og det er gjennomsnittet av dette intervallet som er brukt. Kildene er Süddeutsche Butter- und Käse-Börse e.V og Landesvereinigung der Milchwirtschaft Niedersachsen e. V. Prisene som benyttes er: Smør: Kempten - German branded butter Block (før uke 43 2011: Dairy products (Hanover) - German branded butter – Bulk), Skummetmelkpulver: Preserved milk products (ZMP) – Skimmed milk powder – Spray, bulk, Emmentaler (ost): Kempten – Bavarian Emmental – Branded, Gouda (ost): Slicing Cheese (Hanover) – Block, gouda 48% fat, Edam 40% fat (før uke 43 2011: Kempten – other cheeses – Gouda, 45 %).

Kontaktperson

Mer om temaet