Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Prisutvikling på ost - august 2020

Prisen på tysk gouda fortsatte prisøkningen fra juli også i august. Den siste uken i juni var prisen 2,97 euro/kg, mens den i slutten av juli var 3,01 euro/kg. Gjennomsnittsprisen for august var 3,08 euro/kg. Prisen for emmenthaler var 6,07 euro/kg i august. Det var 10 eurocent opp fra juli, men lavere enn gjennomsnittsprisen for juni som var 6,20 euro/kg. 

FAOs prisindeks for meieriprodukter var nesten uendret fra juli til august. Den gikk opp kun 0,2 poeng til 102 poeng. FAO kommenterer at prisnoteringene for ost og helmelkpulver gikk noe ned på grunn av redusert etterspørsel som et resultat av forventninger om godt med varer tilgjengelig for eksport i Oceania. Smørprisene steg som et resultat av knappe tilførsler på eksportmarkedene fra EU på grunn av lavere melkeproduksjon i august. Prisene på skummetmelkpulver steg også, understøttet av god etterspørsel internasjonalt og den reduserte melkeproduksjonen i EU. 

Tallgrunnlag for grafen Internasjonale priser - samlet oversikt

Velg et tidsrom ved å dra i de to små håndtakene!
Prisene er ukepriser. Datoen refererer til fredagen i den aktuelle uka.

Alle priser er i NOK per kg.
Internasjonale priser er omregnet til NOK ved hjelp av gjennomsnitt av daglige valutakurser fra Norges Bank for den aktuelle uken. Prisene er publiserte på www.butterkaeseboerse.de og på www.milchland.depå basis av prisnoteringer i Tyskland. De er reelle priser fra salg fra meieri. Prisene oppgis som et intervall, og det er gjennomsnittet av dette intervallet som er brukt. Kildene er Süddeutsche Butter- und Käse-Börse e.V og Amtliche Notierungskommissionen für Butter und Käse, Hannover.

Prisene som benyttes er: Smør: Kempten - German branded butter Block (før uke 43 2011: Dairy products (Hanover) - German branded butter – Bulk), Skummetmelkpulver: Preserved milk products (ZMP) – Skimmed milk powder – Spray, bulk, Emmentaler (ost): Kempten – Bavarian Emmental – Branded, Gouda (ost): Slicing Cheese (Hanover) – Block, gouda 48% fat, Edam 40% fat (før uke 43 2011: Kempten – other cheeses – Gouda, 45 %).

Kontaktperson

Mer om temaet