Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Prisutvikling på smør og skummetmelkpulver - desember 2019

Tysk pris på smør fortsatte nedgangen fra november også i desember. Den var i gjennomsnitt 3,63 euro/kg, svakt ned fra 3,65 i november. Prisen er fortsatt en god del lavere enn de høyeste prisene i fjor (6,15 euro/kg). Prisen har falt med om lag 2,50 euro/kg som er om lag 25 kr/kg. Den tyske prisen på skummetmelkpulver fortsatte økningen vi har sett de siste månedene også i desember. I gjennomsnitt var prisen 2,46 euro/kg, opp fra 2,36 i november.

FAOs prisindeks for meieriprodukter gikk opp 6,3 poeng fra november til desember. I desember var den i gjennomsnitt 198,9 poeng. Etter tre måneder med nedgang i osteprisene, gikk de opp i desember som resultat av sterk etterspørsel globalt. Også for skummetmelkpulver var etterspørselen sterk og prisen gikk opp. Prisene på helmelkpulver og smør gikk ned som følge av lavere etterspørsel.

Tallgrunnlag for grafen | Internasjonale priser - samlet oversikt

Velg et tidsrom ved å dra i de to små håndtakene!
Prisene er ukepriser. Datoen refererer til fredagen i den aktuelle uka.

Alle priser er i NOK per kg.
Internasjonale priser er omregnet til NOK ved hjelp av gjennomsnitt av daglige valutakurser fra Norges Bank for den aktuelle uken. Prisene er publiserte på www.butterkaeseboerse.de og på www.milchwirtschaft.de på basis av prisnoteringer i Tyskland. De er reelle priser fra salg fra meieri. Prisene oppgis som et intervall, og det er gjennomsnittet av dette intervallet som er brukt. Kildene er Süddeutsche Butter- und Käse-Börse e.V og Landesvereinigung der Milchwirtschaft Niedersachsen e. V. Prisene som benyttes er: Smør: Kempten - German branded butter Block (før uke 43 2011: Dairy products (Hanover) - German branded butter – Bulk), Skummetmelkpulver: Preserved milk products (ZMP) – Skimmed milk powder – Spray, bulk, Emmentaler (ost): Kempten – Bavarian Emmental – Branded, Gouda (ost): Slicing Cheese (Hanover) – Block, gouda 48% fat, Edam 40% fat (før uke 43 2011: Kempten – other cheeses – Gouda, 45 %).

Kontaktperson

Mer om temaet