Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Prisutvikling på smør og skummetmelkpulver - september 2019

Prisen på smør i Tyskland økte litt i september sammenlignet med august. Gjennomsnittsprisen i september var 3,63 euro/kg, denne gikk opp fra 3,57 euro/kg i august. Siden prisen var på det høyeste i fjor (6,15 euro/kg), har prisen falt med om lag 2,60 euro/kg som er om lag 25 kr/kg. Den tyske prisen på skummetmelkpulver fortsetter økningen vi har sett de siste månedene. I september var den i gjennomsnitt 2,01 eur/kg, opp fra 1,91 i august.

FAOs prisindeks for meieriprodukter gikk marginalt ned med ett poeng til 193,4 poeng i gjennomsnitt i september, og er da på samme nivå som i juli. Prisene på ost og smør falt, spesielt de laveste prisene falt mest. prisfallet kom av noe økning i tilbud av varer for eksport. I motsetning til dette økte prisene på skummetmelkpulver og helmelkspulver. Lite vare tilgjengelig for eksport, spesielt i Europa, førte til økningen.

Tallgrunnlag for grafen | Internasjonale priser - samlet oversikt

Velg et tidsrom ved å dra i de to små håndtakene!
Prisene er ukepriser. Datoen refererer til fredagen i den aktuelle uka.

Alle priser er i NOK per kg.
Internasjonale priser er omregnet til NOK ved hjelp av gjennomsnitt av daglige valutakurser fra Norges Bank for den aktuelle uken. Prisene er publiserte på www.butterkaeseboerse.de og på www.milchwirtschaft.de på basis av prisnoteringer i Tyskland. De er reelle priser fra salg fra meieri. Prisene oppgis som et intervall, og det er gjennomsnittet av dette intervallet som er brukt. Kildene er Süddeutsche Butter- und Käse-Börse e.V og Landesvereinigung der Milchwirtschaft Niedersachsen e. V. Prisene som benyttes er: Smør: Kempten - German branded butter Block (før uke 43 2011: Dairy products (Hanover) - German branded butter – Bulk), Skummetmelkpulver: Preserved milk products (ZMP) – Skimmed milk powder – Spray, bulk, Emmentaler (ost): Kempten – Bavarian Emmental – Branded, Gouda (ost): Slicing Cheese (Hanover) – Block, gouda 48% fat, Edam 40% fat (før uke 43 2011: Kempten – other cheeses – Gouda, 45 %).

Kontaktperson

Mer om temaet