Innspillsseminar: Kunnskapsbehov for mat- og drikkenæringen frem mot 2032

Til deg som ønsker en aktiv rolle i forskningsprioriteringene for mat og drikke
Tirsdag 17. juni arranger styrene for «Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri» innspillsseminar for næringslivet og forskningsmiljøene, og vi trenger dine innspill!
I 2026 og 2027 skal FFL/JA innvilge prosjekter for totalt 650 mill. kroner til FoU, til nytte for landbruks- og matsektoren. Målet med seminaret er å avdekke kunnskapsbehovene for å utvikle norsk matproduksjon og -industri, og hvordan forskningsmidlene kan gi mest mulig nytteverdi for brukerne av kunnskapen.
Stian Johnsen, spesialutsending for matvareproduksjon fra Norges delegasjon til EU, vil innlede om utviklingen i EU. Videre vil det bli innlegg som skal gi overordnede perspektiver knyttet til en rekke dagsaktuelle temaer innen norsk mat- og drikkeproduksjon. Alle som deltar vil få mulighet til å diskutere, og komme med innspill til forskningsstyrene om forskningsbehov fremover.
Seminaret er gratis.Det er begrenset antall plasser. Du vil derfor motta endelig bekreftelse på e-post om du har fått plass senest 6. juni.
Påmeldingsfrist: 3. juni 2025.
Programmet vil oppdateres fortløpende på våre nettsider.
Foreløpig program
Registrering fra kl. 9:30, Konferansier: Ola Rygh, Landbruksdirektoratet | |
---|---|
Kl. 10:00 – 12:00 | Innledning v/ styreleder Sverre Bjørnstad |
Hva skjer i EU? v/ Stian Johnsen, Norges spesialutsending for matvareproduksjon | |
Matsystemets betydning for totalberedskap v/ Anne Skuterud, tidl. styreleder Felleskjøpet Agri | |
Veikart for norsk næringsmiddelindustri v/Jørn Rolfsen, Landbruksdirektoratet | |
Pause (15 min) | |
Bærekraft i et verdikjedeperspektiv v/Hanne Møller, NORSUS | |
Fremtidens klima, globalt og nasjonalt v/Reidun Gangstø, Meteorologisk institutt | |
Produktutvikling og forbrukeraksept v/ Cathrine Kure Finne, Nofima | |
Sosiale mediers påvirkning v/ Mathilde Hogsnes, Kristiania | |
Oppsummering og avslutning av felles sesjon v/Ola Rygh | |
Kl. 12:00 – 12:55 | Lunsj |
Kl. 13:00 – 15:00 | Gruppearbeid |
Pause | |
Kl. 15:15 – 16:15 | Felles sesjon
|