Til hovedinnhold

Nyhetsrom

Nyheter

Tradisjonell julemiddag med ribbe.

Publisert: 07.12.2023

Mer norsk julemat i år

Nesten all julematen vil i år være produsert av norske bønder, viser tall fra Landbruksdirektoratet.

Egg i eggkartong.

Publisert: 07.12.2023

Nok egg til jul

Nyhetssaker kan gje inntrykk av at det er mangel på egg. Rett nok er det nokon variantar av egg som kan vera utseld, og det er mindre egg på lager enn vanleg, men det er sett i verk tiltak for å sikra at det er nok egg til jul.

Publisert: 04.12.2023

Ressursregnskap for reindriftsnæringen 2023

Rapporten viser utviklingen i reintall, produksjon, slaktevekter og årlige tap og gir en helhetlig beskrivelse av utviklingen i reindriftsnæringen.

Publisert: 30.11.2023

Stabilt og lavt matsvinn i de fleste jordbruksproduksjoner

Jordbrukssektorens matsvinn utgjorde i 2022 totalt 93 190 tonn, dette tilsvarer 3,6 prosent av produserte mengder i sektorene kjøtt, melk, egg, matkorn og grønt. Matsvinnet er lavest i de animalske produksjonene og høyest i planteproduksjonene.

Rapporter

Publisert: 30.11.2023

Matsvinn i jordbrukssektoren 2022

Kartlegging for 2022

Publisert: 08.11.2023

Konkurransesituasjonen for bearbeidede landbruksvarer

Kvartalsrapport RÅK

Pressekontakt

Vi hjelper deg som journalist med å finne riktig person å snakke med for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju.

Bilder og logo

Presse og media kan fritt benytte våre høyoppløselige bilder

Alle bilder og logo

Jørn Rolfsen

Administrerende direktør

Last ned bilde

Robert Rønning

Kommunikasjonsdirektør

Last ned bilde