Vi ønsker tips og varsler om mulig juks

Du kan tipse Landbruksdirektoratet om juks med tilskudd og reguleringer innen jordbruk, skogbruk, reindrift, næringsmiddelindustri, matimport/eksport og naturskadeerstatning.

Juks i sammenheng med landbruk, næringsmiddelindustri og naturskade kan gjelde alle typer tilskudd og erstatninger utbetalt av Landbruksdirektoratet. I tillegg kan det være snakk om juks med reguleringer, slik som bo- og driveplikt, melkekvoter, tollkvoter, regulering av svine- og fjørfeproduksjon og plikt til å betale avgifter for omsetning av landbruksprodukter.

Har du mistanke om slike ulovligheter, vil vi gjerne høre fra deg.

Slik tipser du

Du kan tipse oss på følgende måter:

Du kan benytte skjema Tips om juks innen landbruk, næringsmiddelindustri og naturskade når du tipser oss på e-post eller i brev. Da kan du også legge ved dokumentasjon for å opplyse saken for oss.

Ved spørsmål kan du kontakte oss på telefon 78 60 60 00 (åpent 9-15 alle hverdager).

Anonymitet

Du kan velge å gi tips anonymt. Benytter du digitalt skjema, krysser du av for at du ønsker å være anonym. Sender du tipset på annen måte, må du passe på at det ikke fremgår opplysninger som kan identifisere deg.

Du kan også velge å være åpen om din identitet, og gi oss mulighet til å kontakte deg. Hvis du gir oss tillatelse til å kontakte deg, er det enklere for oss å følge opp tipset.

Hva skjer med tipset mitt?

Landbruksdirektoratet vurderer tipset og hvordan det skal følges opp. Det er ikke sikkert du blir kontaktet selv om du har gitt oss tillatelse til det.