Matvalget reviderte sin Mål og handlingsplan for 2024-2025, og vil jobbe fram mot 2027 for at 5 kommuner, 5 fylkeskommuner og 2 statlige institusjoner skal ha vedtatt mål og igangsatt tiltak for minst 15 prosent økologisk matforbruk. Planen inneholder videre 15 konkrete eksterne mål hvor aktører og aktiviteter er spesifisert, herunder 40 delmål/ aktiviteter som det er rapportert på for 2024.
Matvalget jobber opp mot fem Fylkeskommuner i Buskerud, Østfold, Agder, Vestland og Trøndelag. For fire av disse er det gjennomført innkjøpsanalyser relatert til fylkeskommunenes innkjøpt til minst 35 videregående skolekantiner. Andelen økologisk varierer fra 0 til ca. 30 prosent.
I Trøndelag jobber Matvalget med oppdrag for ulike offentlige aktører som Fylkeskommunene, Trondheim kommune og Forsvaret Avd. Ørlandet. Matvalget kan ha en rolle som strategisk sparringspartner i innledende faser når ambisjonene er å endre offentlige kjøkken eller kantiners menyer, og kan også spille en rolle å spille når den konkrete endringen skal gjennomføres ifht faktiske valg av råvarer og menyer.
Matvalget har jobbet opp mot Horten kommune og deres satsing på å få økologisk mat fra lokale bønder inn i skoler og barnehager. Matvalget har også gjort innkjøpsanalyse for Montebellosenteret i Ringsaker kommune.
Matvalget har også jobbet opp mot Helsedirektoratet bl.a. om å levere faglig innhold til oppdatert informasjon om skolemat, og kommet med innspill slik at økologisk mat er nevnt i de nye kostrådene.
Les artikkel med av leder i Matvalget hos Økologisk24
Satsingen er videreført med år tre av tre i 2025.
Se omtale av satsingens første år her.