- Hjem
- ...
- Veileder for matmel, proteinråvarer og fett til kraftfôr
- Referansekvaliteter for matkorn og kraftfôrråvarer
Referansekvaliteter for matkorn og kraftfôrråvarer
Referansekvaliteter for varer det innhentes priser på i forbindelse med fastsettelse av tollavgiftssatser.
-
Durumhvete Varenummer 10.01.1900 Kvalitetskriterier 300 falltall Relevante markeder Europa Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Mathvete Varenummer 10.01.9900 Kvalitetskriterier Tysk A, 13,5 % protein, 275 falltall Relevante markeder Tyskland Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Matrug Varenummer 10.02.9000 Kvalitetskriterier 120 i falltall, 72 kg hl-vekt Relevante markeder Europa Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% -
Erter Varenummer 07.13.1001 Kvalitetskriterier Gule erter, max. 14,5 % vann, max. 2 % mixblanding, min. 21 % protein per kg tørrstoff, max 15 % knuste erter Relevante markeder Europa Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Fôrhvete Varenummer 10.01.9900 Kvalitetskriterier 10,5 % protein, 72 kg hl-vekt Relevante markeder Europa Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Fôrrug Varenummer 10.02.9000 Kvalitetskriterier Fôrkvalitet, maks 14,5 % vann Relevante markeder Europa Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Bygg til fôr Varenummer 10.03.9000 Kvalitetskriterier 64 kg hl-vekt Relevante markeder Europa Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Fôrhavre Varenummer 10.04.9000 Kvalitetskriterier Relevante markeder Europa Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Mais til dyrefôr Varenummer 10.05.9010 Kvalitetskriterier DON 1250, maksimalt 10% broken Relevante markeder Globalt Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Durra Varenummer 10.07.9010 Kvalitetskriterier 0,7 % garvesyre Relevante markeder Globalt Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Maisgrits Varenummer 11.03.1310 Kvalitetskriterier Maisgrits, maks 0,9 % fett Relevante markeder Europa Skipslast 1 200 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Lusernemel Varenummer 12.14.1000 Kvalitetskriterier Lusernepellets, min. 15 % protein, maks 2 % feilenheter Relevante markeder Europa Skipslast Storsekk, full bil Verdensmarkedspris Cif. Stavanger Melasse av rørsukker Varenummer 17.03.1010 Kvalitetskriterier 48% sukker, maks 25% vann Relevante markeder Globalt Skipslast 3 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 1 % Hvetekli Varenummer 23.02.3000 Kvalitetskriterier Hvetekli, maks 13 % vann Relevante markeder Europa Skipslast 1 500 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Roesnitter, ikke melassert Varenummer 23.03.2010 Kvalitetskriterier maks 10 % sakkarose, 88 % tørrstoff, maks 10 mm. pellets Relevante markeder Europa, USA Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Palmekjerneekspeller Varenummer 23.06.6012 Kvalitetskriterier Maks 14 % vanninnhold, summen av fett og protein skal til sammen utgjøre minimum 18 prosent. RSPO-sertifisert basert på markedspris for IS-CSPKE Relevante markeder Globalt Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % -
Soyabønner Varenummer 12.01.9010 Kvalitetskriterier Relevante markeder Brasil Skipslast 1 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger Rapsfrø Varenummer 12.05.1010 Kvalitetskriterier 8 % vann, maks 1 % fremmedelementer, 42 % olje Relevante markeder Europa Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % -
Åkerbønner Varenummer 07.13.5010 Kvalitetskriterier 28 % protein Relevante markeder Europa Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2% Rapsolje, lite erukasyre Varenummer 15.14.1119 Kvalitetskriterier Lavt innhold av erukasyre Relevante markeder Globalt Skipslast 30 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger Potetprotein Varenummer 23.03.1012 Kvalitetskriterier 5 % protein, min. 90 % tørrstoff Relevante markeder Europa Skipslast 25 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger Maisgluten Varenummer 23.03.1011 Kvalitetskriterier 60 % protein, maks 12 % vann Relevante markeder Globalt Skipslast 1 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Mesk Varenummer 23.03.3010 Kvalitetskriterier 30 % protein Relevante markeder Europa Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Soyamel Varenummer 23.04.0010 Kvalitetskriterier 46 % protein, 88 % tørrstoff Relevante markeder Europa Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Solsikkemel Varenummer 23.06.3010 Kvalitetskriterier Solsikkemel, 45 % protein Relevante markeder Globalt Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Rapsmel Varenummer 23.06.4110 Kvalitetskriterier Ekstrahert rapsmel, 35 % protein Relevante markeder Norden Skipslast 2 000 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger + 2 % Vegetabilske fettstoffer eller olje Varenummer 23.09.9096 Kvalitetskriterier Akofeed Std. (Karlshamn) Relevante markeder Sverige Skipslast 30 tonn Verdensmarkedspris Cif. Stavanger Høyprotein soyamel Varenummer 23.09.9099 Kvalitetskriterier 56% protein, 92% tørrstoff Relevante markeder Globalt Skipslast Storsekk, full bil Verdensmarkedspris Cif. Stavanger Risprotein Varenummer 23.09.9099 Kvalitetskriterier 50% protein, Maks 6% vann Relevante markeder Globalt Skipslast Storsekk, full bil Verdensmarkedspris Cif. Stavanger