Til hovedinnhold
Logo for Landbruksdirektoratet Logo for Landbruksdirektoratet
Landbruket Forvaltningen

For landbruket

  • Jordbruk
  • Skogbruk
  • Reindrift
  • Industri og handel
  • Miljø og klima
  • Eiendom
  • Prosjektmidler
  • Jakt og fangst
    • Ordninger
    • Regelverk
    • Statistikk
    • Rapporter
  • Om direktoratet
  • Styrer, råd og utvalg
  • Nyhetsrom
  • Kunngjøringer
  • Kontakt oss
  • Personvern
For forvaltningen

Ønsker du å søke på innhold for forvaltningen?

Gå tilbake og velg fanen «Forvaltningen» øverst til høyre på siden og søk derfra. 

  • Norsk Bokmål

    Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

  • Sámegiella

    Oasit sisdoalus leat sámegilli

  • Hjem
  • ...
  • Veileder for matmel, proteinråvarer og fett til kraftfôr
  • Referansekvaliteter for matkorn og kraftfôrråvarer

Referansekvaliteter for matkorn og kraftfôrråvarer

Referansekvaliteter for varer det innhentes priser på i forbindelse med fastsettelse av tollavgiftssatser.

Publisert: 16.04.2024 Sist oppdatert: 16.04.2024
  • Durumhvete
    Varenummer10.01.1900
    Kvalitetskriterier300 falltall
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Mathvete
    Varenummer10.01.9900
    KvalitetskriterierTysk A, 13,5 % protein, 275 falltall
    Relevante markederTyskland   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Matrug
    Varenummer10.02.9000
    Kvalitetskriterier120 i falltall, 72 kg hl-vekt
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
  • Erter
    Varenummer07.13.1001
    KvalitetskriterierGule erter, max. 14,5 % vann, max. 2 % mixblanding, min. 21 % protein per kg tørrstoff, max 15 % knuste erter
    Relevante markederEuropa
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Fôrhvete 
    Varenummer10.01.9900
    Kvalitetskriterier10,5 % protein, 72 kg hl-vekt 
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Fôrrug
    Varenummer10.02.9000
    KvalitetskriterierFôrkvalitet, maks 14,5 % vann
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Bygg til fôr
    Varenummer10.03.9000
    Kvalitetskriterier64 kg hl-vekt
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Fôrhavre
    Varenummer10.04.9000
    Kvalitetskriterier 
    Relevante markederEuropa
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Mais til dyrefôr
    Varenummer10.05.9010
    KvalitetskriterierDON 1250, maksimalt 10% broken
    Relevante markederGlobalt   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Durra
    Varenummer10.07.9010
    Kvalitetskriterier0,7 % garvesyre
    Relevante markederGlobalt   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Maisgrits
    Varenummer11.03.1310
    KvalitetskriterierMaisgrits, maks 0,9 % fett
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast1 200 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Lusernemel 
    Varenummer12.14.1000
    KvalitetskriterierLusernepellets, min. 15 % protein, maks 2 % feilenheter
    Relevante markederEuropa
    SkipslastStorsekk, full bil
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger
    Melasse av rørsukker 
    Varenummer17.03.1010
    Kvalitetskriterier48% sukker, maks 25% vann 
    Relevante markederGlobalt   
    Skipslast3 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 1 %
    Hvetekli
    Varenummer23.02.3000
    KvalitetskriterierHvetekli, maks 13 % vann
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast1 500 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Roesnitter, ikke melassert 
    Varenummer23.03.2010
    Kvalitetskriteriermaks 10 % sakkarose, 88 % tørrstoff, maks 10 mm. pellets
    Relevante markederEuropa, USA
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Palmekjerneekspeller 
    Varenummer23.06.6012
    KvalitetskriterierMaks 14 % vanninnhold, summen av fett og protein skal til sammen utgjøre minimum 18 prosent. RSPO-sertifisert basert på markedspris for IS-CSPKE
    Relevante markederGlobalt
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
  • Soyabønner
    Varenummer12.01.9010 
    Kvalitetskriterier 
    Relevante markederBrasil   
    Skipslast1 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger
    Rapsfrø 
    Varenummer12.05.1010
    Kvalitetskriterier8 % vann, maks 1 % fremmedelementer, 42 % olje
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
  • Åkerbønner
    Varenummer07.13.5010
    Kvalitetskriterier28 % protein
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2%
    Rapsolje, lite erukasyre 
    Varenummer15.14.1119
    KvalitetskriterierLavt innhold av erukasyre
    Relevante markederGlobalt   
    Skipslast30 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger
    Potetprotein
    Varenummer23.03.1012
    Kvalitetskriterier5 % protein, min. 90 % tørrstoff 
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast25 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger
    Maisgluten
    Varenummer23.03.1011 
    Kvalitetskriterier60 % protein, maks 12 % vann
    Relevante markederGlobalt   
    Skipslast1 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Mesk
    Varenummer23.03.3010
    Kvalitetskriterier30 % protein
    Relevante markederEuropa   
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Soyamel 
    Varenummer23.04.0010
    Kvalitetskriterier46 % protein, 88 % tørrstoff
    Relevante markederEuropa
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Solsikkemel
    Varenummer23.06.3010
    KvalitetskriterierSolsikkemel, 45 % protein
    Relevante markederGlobalt
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Rapsmel 
    Varenummer23.06.4110
    KvalitetskriterierEkstrahert rapsmel, 35 % protein
    Relevante markederNorden
    Skipslast2 000 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger + 2 %
    Vegetabilske fettstoffer eller olje
    Varenummer23.09.9096
    KvalitetskriterierAkofeed Std. (Karlshamn)
    Relevante markederSverige 
    Skipslast30 tonn
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger
    Høyprotein soyamel 
    Varenummer23.09.9099
    Kvalitetskriterier56% protein, 92% tørrstoff 
    Relevante markederGlobalt   
    SkipslastStorsekk, full bil
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger
    Risprotein
    Varenummer23.09.9099
    Kvalitetskriterier50% protein, Maks 6% vann
    Relevante markederGlobalt   
    SkipslastStorsekk, full bil
    VerdensmarkedsprisCif. Stavanger

Fant du det du lette etter?

Ikke skriv personlige opplysninger

Her svarer vi ikke på henvendelsen. Kontakt oss om du tenger hjelp

Tusen takk for din tilbakemelding

Her svarer vi ikke på henvendelsen. Kontakt oss om du tenger hjelp

Feil ved tilbakemelding

Tilbakemeldingen din ble ikke sendt, vennligst prøv igjen. Kontakt oss om du trenger hjelp

Direktoratet

  • Om direktoratet
  • Kontakt oss
  • Ledige stillinger
  • Sosiale medier
  • Tilgjengelighet

Snarveier

  • Påmelding nyhetsvarsel
  • Pressekontakt
  • Ordninger
  • Regelverk
  • Statistikk
  • Tips oss

Nyttige lenker

  • Landbruks- og matdepartementet
  • Statsforvalteren

2025 Landbruksdirektoratet