Til hovedinnhold

Rundskriv 2023/5 UTGÅTT

Produksjonstilskudd og avløsertilskudd - kommentarer til regelverk

Innhold på siden:

Oversikt over endringer

Endringer fra 17. februar 2023

(Endringer fra forrige rundskriv 2022-75).

I kommentarene om fastsetting av tilskuddsberettiget grovfôrareal under § 4 «Tilskudd til jordbruksareal», er deler av teksten under punktet «Skjønnsmessig fastsetting av tilskuddsberettiget grovfôrareal» tatt inn i et eget punkt, se «Ordinær fastsetting av tilskuddsberettiget grovfôrareal". Det er presisert at foretak må disponere husdyr for å få fastsatt tilskuddsberettiget innmarksbeiteareal.

Under § 9 «Administrasjon, dispensasjon og klage» og «dispensasjon fra kravet til beitetid», er uttrykket «klimatiske forhold» endret til «værforhold». Uttrykket «værforhold» angir mer presist hvilke forhold som kan gi grunnlag for dispensasjon fra kravet til beitetid.

I kommentarene til § 11 «Avkorting av regelverksbrudd» under «Avkortingens størrelse» er det presisert at normen for avkorting der det konstateres mangelfull gjødslingsplan og mangelfull journal over plantevernmidler er inntil 40 % av det totale tilskuddet til jordbruksareal.

Det er gjort presiseringer i kommentarene til § 4 «Tilskudd til jordbruksareal» under «Fjerde ledd: Krav til vegetasjonssoner»» og «Forholdet til andre regler». 
 

Fant du det du lette etter?