Til hovedinnhold

Ingen store skader på skog etter stormen Ingunn

Selv om det ble målt ekstremt kraftige vindkast opp til orkan styrke førte ikke ekstremværet til store skader på skog. Dette skyldes sannsynligvis at vinden kom fra en gunstig retning.

Den 30. januar sendte Meteorologisk institutt ut et rødt varsel om ekstremt kraftige vindkast for deler av Nordfjord, Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland. Det var ventet orkan på kysten og vindkast på 35-50 m/s.

Godt forberedt

Den 31. januar tok Landbruksdirektoratet kontakt med Statsforvalteren i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland for å høre hvordan de forberedte seg før stormen og for å informere om hvordan Landbruksdirektoratet ville følge opp Statsforvalteren dersom stormen førte til store skogskader.

Værkart ifm ekstremværet Ingunn som advarer mot ekstreme vindkast i Midt-Norge.  Skjermdump fra Meterologisk institutt.
Værkart ifm ekstremværet Ingunn. Foto: Meterologisk institutt.

Etter Ingunn hadde herjet ferdig sendte Statsforvalterne inn rapporter til Landbruksdirektoratet med informasjon om situasjonen for deres fylker. Rapportene viste at stormen ikke hadde påført skogen store skader. Sannsynligvis skyldes dette at vinden ikke kom fra en uvanlig retning og at skogen i de berørte områdene tålte vindretningen godt.