I 2022 har Geitmyra matkultursenter for barn deltatt på 13 ulike eksterne arrangementer med ulike aktiviteter rettet mot barn, ungdom, barnefamilier og voksne som jobber med barn. Det ble gjennomført aktiviteter med økoformidling som hovedformål i Oslo, Tønsberg, Ringsaker, Hamar, Kristiansand, Trondheim og i Levanger.
Til sammen ble det formidlet økologi til minst 6.800 deltakere. Blant annet ble det laget økologiske frøbomber, dyrket ertespirer, laget suppe, kraft, smoothie, brød, majones, gnocchi, kvernet korn til mel og servert rå økologiske grønnsaker på de ulike arrangementer.
Gjennom deltagelse på disse eksterne arrangementene har barn og unge opplevd matglede, matentusiasme og læring om bærekraftig og økologisk landbruk, om matmerking, samt lokal matkultur og mathistorie ved hjelp av samarbeidspartnere. Prosjektet har bidratt til nye smaksopplevelser, og opplevd stort engasjement fra både foreldre og barn. Det er etablert samarbeid med lokale bønder, produsenter og med næringslivet.
Geitmyra har fått gode tilbakemeldinger på god informasjon om økologisk formidling på en enkel og forståelig måte for barn og unge.
Les mer om Geitmyra Matkultursenter for barn her.
Les om at ungdommer ved Ringsaker matkultursenter vil lage sunn møtemat.