Til hovedinnhold

Rundskriv 2021/11 UTGÅTT

Pristilskudd for korn og kraftfôr

Oversikt over endringer

Satser

Det er nye økte satser for prisnedskrivning for korn og matkorntilskudd.

Øvrige satser er uendret som følge av Jordbruksavtalen, men det var nye satser fra 1 januar 2021 for frakt av kraftfôr til husdyrprodusent fastsatt i egen forskrift

Utfasing av Produsentnummer – det nærmer seg.

Landbruksdirektoratet informerte i rundskriv 2019-22 at fra 1. januar 2020 opphørte bruk og oppretting av produsentnummer i Landbruksregisteret. I rundskriv 2020-23 informerte vi om at dette er utsatt, men vi ba dere ta høyde for at mulighetene for å rapportere inn på produsentnummer vil opphøre snarlig. Produsentnummeret genereres og vedlikeholdes i Landbruksregisteret, men Landbruksdirektoratet bruker ikke produsentnummeret selv i våre systemer. Vi har inntil nå holdt produsentnummergenereringen i gang, fordi produsentnummeret er i bruk av Mattilsynet. Mattilsynet setter etter sommeren i drift sitt nye produksjonsplassregister og vil i den forbindelse fase produsentnummeret ut av sine systemer. Det er da ikke lenger noe behov for produsentnummeret i det offentlige, og produsentnummergenereringen vil da etter hvert også avvikles i Landbruksregisteret. Rapportering på produsentnummer er også i det store og hele avviklet i alle våre systemer, og det vil snart ikke bli mulig å rapportere på produsentnummer.

Vi ber derfor dere som ikke allerede har gjort det, om å overføre «korndata» med opplysninger om organisasjonsnummer, fylkesnummer og kommunenummer.

Ny «lagerkvalitetskode» for oljefrø til mat

Fra 2018/19 innførte vi av statistikkhensyn spesifiserte lagerkvalitetskoder for proteinråvarer. Dette videreføres, men i tillegg innfører vi en kode for oljefrø til mat/olje, lagerkvalitetskode = 5.

Fant du det du lette etter?