Plantevernleksikonet er en nettbasert tjeneste som har eksistert siden 2007. Nettsidene brukes av produsenter, importører og leverandører av frukt og grønt, inkludert yrkesdyrkere, planteskoleprodusenter, grøntanleggsbransjen og hagesentre. Importører og leverandører av plantevernmidler besøker også nettsidene. I tillegg er Plantevernleksikonet nyttig for forvaltning, rådgivning, undervisning og forskning innenfor plantevern og plantehelse. Det er også populært oppslagsverk for hageeiere og hobbydyrkere.
Prosjektet bidrar til at eksisterende og ny kunnskap om planteskadegjørere, nytteorganismer og planteverntiltak når raskt ut til bl.a. næringsutøvere, rådgivning og forvaltning. Plantevernleksikonet inneholder informasjon om biologi og bekjempelse av 1 136 planteskadegjørere, inkludert fremmede arter og karanteneskadegjørere. I tillegg har Plantevernleksikonet informasjon om 72 nytteorganismer som har plantevernbetydning.
Det er stort behov for å fortsette arbeidet med å oppdatere og videreutvikle Plantevernleksikonet, for å opprettholde god kvalitet og få flere brukere. Minst 20 artikler om planteskadegjørere skal oppdateres i 2024. Det er også minst 5 viktige planteskadegjørere som foreløpig ikke er omtalt i Plantevernleksikonet, hvor artikler skal skrives og publiseres. I tillegg skal flere ugrasarter publiseres i Ugrasnøkkelen.
Det bør publiseres en «Larve-nøkkel» og en «Gulrotsykdomsnøkkel» i Plantevernleksikonet. En «Larve-nøkkel» skal bidra til riktig diagnose av plantelevende insektlarver til orden eller familie, for eksempel sommerfugler og planteveps. En «Gulrotsykdomsnøkkel» skal ha søkelys på diagnostikk av gulrotsykdommer i felt og på lager. Riktig diagnose av skadegjørere ved hjelp av bestemmelsesnøkler kan bidra til redusert bruk av plantevernmidler. I bestemmelsesnøklene er det behov for henvisning med lenker til artikler i Plantevernleksikonet for mer detaljert beskrivelse av biologi og bekjempelse. Det vil også bli viktig å finne de beste bildene til å illustrere de ulike ugrasartene, insektlarvene og gulrotsykdommene.