Til hovedinnhold

Rapportere reinslakt – rapporteringsveiledning

Innhold på siden:

1. Klassifisering av reinslakt

Det er et krav i rapporteringsforskriften om at all rein klassifiseres ved optisk lengdemåling. For å kunne få tilskudd til rapportering, frakttilskudd og kalveslaktetilskudd må reinen være klassifisert etter dette klassifiseringssystemet. 

I enkelte tilfeller kan det være praktisk umulig å klassifisere reinen ved optisk lengdemålingssystem. Dette gjelder i tilfeller der klassifiseringssystemet er ute av drift grunnet datafeil, eller der slakteriet har hatt omfattende strømbrudd eller store uopprettelige feil i datasystemet. 

Hvis slik ekstraordinær situasjon oppstår, må klassifiseringen foretas med målestav og vekt. Du måler lengden på skrotten med målestav. Hvis vekten virker, kan du da veie skrotten og notere lengde, vekt, dyreslag og klipsnummer. Du legger inn opplysningene i klassifiseringssystemet når systemet har begynt å virke igjen. 

Hvis vekten ikke virker, for eksempel ved større utfordringer med Internett, kan du notere lengde, dyreslag og klipsnummer og sette skrotten på kjølelageret til vekten virker. Når vekten virker igjen, veier du skrotten og noterer vekt, før du legger alle opplysninger i klassifiseringssystemet når systemet har begynt å virke. 

For dyrene som ikke er optisk lengdemålt vil det ikke bli gitt tilskudd til rapportering, frakttilskudd eller kalveslaktetilskudd.

Fant du det du lette etter?