Til hovedinnhold

Rundskriv 2021/32 UTGÅTT

Forskrift om tilskudd til veterinærreiser – kommentarer til regelverk

§ 4 Reisetilskudd

§ 4

Reisetilskudd kan gis ved bruk av eget fremkomstmiddel, leid skyss og rutegående fremkomstmiddel. 

Ved bruk av eget fremkomstmiddel kan det gis tilskudd for reiste kilometer og utlegg i tilknytning til reisen.

Ved bruk av leid skyss og ved bruk av rutegående fremkomstmiddel kan det gis tilskudd for utlegg i tilknytning til reisen og for den tiden veterinæren er på reise med leid skyss eller rutegående fremkomstmiddel. I reisetiden inngår nødvendig ventetid.

Reiseutgiftene må være nødvendige. Det gis ikke tilskudd til utlegg til overnatting og forpleining. 

Kilde: Forskrift om tilskudd til veterinærreiser (lovdata)

Kommentar til reisetilskudd

Denne bestemmelsen regulerer hvordan reisene godtgjøres. Det er type fremkomstmiddel som avgjør hvordan reisene skal godtgjøres. Ved bruk av eget fremkomstmiddel kan det gis tilskudd for reiste kilometer og utlegg i tilknytning til reisen. Utlegg ved bruk av eget framkomstmiddel er i praksis ferjebilletter og bompenger. Ved bruk av leid skyss eller rutegående transportmiddel kan  også utleggene dekkes, men til forskjell fra med eget fremkomstmiddel gis det her tilskudd for den tiden veterinæren er på reise. På disse reisene inngår også nødvendig ventetid.  

Fjerde ledd: Reiseutgiftene må være nødvendige

Hva som er nødvendig ventetid vil kunne variere. I tilfeller der veterinæren reiser fra kontoret sitt til rekvirenten, skal det i utgangspunktet bare gis tilskudd for ventetid som er å betrakte som «normal ventetid». Som hovedregel vil det kun være aktuelt å gi tilskudd for «unormal lang ventetid» i tilfeller der veterinæren må vente på leid skyss eller rutegående fremkomstmiddel på vei fra rekvirenten til kontoret, eller fra én rekvirent til en annen. Det kan likevel også forekomme at «unormal» lang ventetid er å betrakte som nødvendig i tilfeller der veterinæren er på reise fra kontoret sitt til rekvirent. I tvilstilfeller kan statsforvalteren be veterinæren om mer informasjon som kan godtgjøre at omsøkt ventetid var nødvendig ventetid.   

Fant du det du lette etter?