Til hovedinnhold

Februar 2025, Del 1

Produksjonstilskudd og avløsertilskudd - søkeveiledning

14. Etterregistrering av enkelte opplysninger

Enkelte opplysninger kan etterregistreres i søknaden fram til og med 10. januar året etter søknadsåret.

Etterregistrering fram til og med 10. januar

Du har mulighet til å etterregistrere enkelte opplysninger i søknaden fram til og med 10. januar året etter søknadsåret. 

Dette gjelder: 

  • avløserutgifter som foretaket har hatt etter 15. oktober 
  • dyr som er sanket fra utmarksbeite etter 15. oktober 
  • livdyr av kylling og kalkun som er solgt etter 15. oktober 
  • rugeegg som er levert til rugeri etter 15. oktober 
  • frukt, bær og veksthusgrønnsaker og salat på friland solgt etter 15. oktober 
  • matpoteter og frilandsgrønnsaker (ekskl. salat) produsert i Nord-Norge solgt etter 15. oktober 

Du logger deg inn i søknaden på samme måte som da du sendte inn søknaden. Klikk på knappen «Endre og lever søknad», og gjør de etterregistreringene du ønsker. Vær oppmerksom på at det er totalsum for søknadsåret du skal føre opp når du etterregistrerer. For eksempel skal du legge inn sum avløserutgifter for hele søknadsåret, dersom du har hatt avløserutgifter etter 15. oktober og etterregistrerer disse. Husk å kontrollere og sende inn søknaden på nytt etter at du har lagt inn de etterregistrerte opplysningene.

Varsler og feilmeldinger

Oversikt over de vanligste varsel- og stoppmeldingene.

Melkekvote

Varselmelding - Foretaket har ikke kvote for kumelk/geitemelk

Hvorfor får du denne varselmeldingen

Du har oppgitt at du har melkekyr eller melkegeiter, men organisasjonsnummeret til foretaket er i Landbruksdirektoratets systemer ikke registrert med aktiv melkekvote på telledato.

Hvordan du kan rette feilen

Dersom du mener at det er feil at du ikke er registrert med melkekvote, ta kontakt med

Landbruksdirektoratet. Merk at foretaket (organisasjonsnummeret) du bruker til å søke om produksjonstilskudd må være det samme foretaket (organisasjonsnummer) som disponerer melkekvoten på telledato.

Areal

Varselmelding - Foretakets disponerte areal på landbrukseiendommen er større enn landbrukseiendommens totale areal i Landbruksregisteret

Hvorfor får du denne feilmeldingen

Antall dekar du har oppgitt (summen av fulldyrket, overflatedyrket og innmarksbeite) er større enn det som er registrert i Landbruksregisteret.

Hvordan du kan rette feilen

Ta kontakt med kommunen hvis du mener at opplysningene i Landbruksregisteret er feil. Hvis det du har lagt inn er korrekt, kan du klikke på knappen «Fortsett uten å korrigere» og sende inn søknaden. Hvis ikke, må du korrigere antall dekar før du sender inn søknaden. 

Varselmelding - Flere foretak har til sammen oppgitt et større areal på landbrukseiendommen enn det som er registrert i Landbruksregisteret

Hvorfor får du denne feilmeldingen

Landbrukseiendommen du har ført opp i søknaden er også ført opp av et eller flere andre foretak. Totalt er det oppgitt at dere disponerer større areal enn det som er registrert i Landbruksregisteret på landbrukseiendommen. 

Kontrollen ser på disponert areal per markslag på landbrukseiendommen:

  • Har foretakene som disponerer arealer på samme eiendom til sammen oppgitt et større fulldyrket areal enn det som er registrert på eiendommen i Landbruksregisteret? 
  • Har foretakene som disponerer arealer på samme eiendom til sammen oppgitt et større overflatedyrket areal enn det som er registrert på eiendommen i Landbruksregisteret?
  • Har foretakene som disponerer arealer på samme eiendom til sammen oppgitt et større innmarksbeiteareal enn det som er registrert på eiendommen i Landbruksregisteret

Dersom svaret på et av spørsmålene over er ja, vil det komme en varselmelding.

Hvordan du kan rette feilen

Endre størrelsen på arealet i samsvar med det du har disponert. I varselmeldingen oppgis organisasjonsnummer til de(t) andre foretak(et) som også har ført opp landbrukseiendommen i sin(e) søknad(er). Hvis du søker opp organisasjonsnummeret i Enhetsregisteret kan du kontakte den andre søkeren og dere finner sammen ut av hva som er riktig areal å føre opp i søknadene. Dersom du mener at dine opplysninger er korrekte, og du ikke kjenner til hvorfor varselmeldingen dukker opp, kan du fortsatt sende inn søknaden. Legg gjerne inn en merknad til saksbehandler dersom du kan forklare hvorfor meldingen har dukket opp.

Eksempel 

Foretak A oppgir eiendom xx01-20/3, og oppgir at det disponerer 50 dekar areal på denne eiendommen.

Foretak B oppgir også eiendom xx01-20/3, og oppgir at det disponerer 20 dekar areal på denne eiendommen.

I Landbruksregisteret er det registrert at størrelsen på eiendommen er på 65 dekar. Totalt er det oppgitt at foretak disponerer et større areal (70 dekar) enn det som det står at er størrelsen på eiendommen.

Slik retter de feilen:

Foretak A ser at det ikke er riktig å føre opp at det disponerer 50 dekar på landbrukseiendommen i år, fordi 5 dekar fra og med årsskiftet har vært leid ut og drevet av naboen. Foretak A går derfor inn i søknaden og endrer antall dekar til 45 dekar.

Feilmeldingen forsvinner da fra begge søknadene.

Fant du det du lette etter?